Hoog-technische kwaliteit en slim ingenieurswerk, gecombineerd met een aantrekkelijk design

Giving ideas the best chance to succeed

Comate stimuleert innovatie wereldwijd door het ontwikkelen van revolutionaire producten. Ons team van ingenieurs en designers vertaalt de ideeën van onze klanten uit verschillende sectoren naar een succes in de markt. We focussen op technische expertise, in combinatie met gebruiksvriendelijkheid en een design dat de kwaliteit van het product weerspiegelt.

Onze expertise ligt in het ontwikkelen van hightech, mechatronische, mechanische of elektronische producten en machines, vanaf het idee, van een technologisch proof of concept, een prototype of van een bestaand toestel dat sneller, robuuster of waterdicht moet gemaakt worden of geoptimaliseerd voor productie.

Contacteer ons om te kijken hoe wij uw product kunnen ondersteunen.

1. ANALYSE

Definiëren van de scope
Desk research
Veldonderzoek
Marktscan
Mockups

2. SYSTEM DESIGN

Subsystemen bepalen
Ideevorming
Experimentatie
Test setups
Proof of concept

3. INTEGRAL DESIGN

Combineren van oplossingen
Styling implementeren
Product blueprint
Golden sample

4. INDUSTRIALIZE

Design voor productie
Productie bestanden & BOM
Selectie van leveranciers
Start van de productie

Frequently Asked Questions

Heeft u een vraag voor ons en kan u het antwoord hier nergens vinden, neem dan zeker contact op!

Een opdracht op maat van Comate. Wij kunnen onmiddellijk met verschillende ingenieurs – die ideeën halen vanuit verschillende sectoren – oplossingen aanreiken.

Wij hebben heel wat ervaring met het waterdicht (IP 65, IP 68) maken van behuizingen, enclosures en toestellen. Enkele van onze oplossingen zijn ook gepatenteerd door onze partners.

Enerzijds hebben we de ingenieur-technische kennis aan boord om dit toestel om te bouwen naar een marktrijp product (optimalisatie en ontwerp voor productie, assemblage, handling, transport, etc). Anderzijds zorgen we voor een design waarbij al de techniciteit en de stigmatisatie wordt weggewerkt. Het resultaat is een hip en leesbaar toestel ontworpen in functie van de eindgebruiker (Human Centred Design)

Hier besteden we zeer veel aandacht aan. We hebben al meerdere medische producten ontwikkeld waarbij we steeds werken volgens de ISO13485 standaard (certifering voor medische productontwikkeling). We hebben de nodige templates om alle documentatie correct aan te leggen en te documenteren, we testen producten in zowel pre- als clinische studies, verzorgen je DHF-file, beschikken over internationale medische contacten enz.

Wij kunnen u perfect aangeven voor welke subsidies u in aanmerking komt.

Als ingenieurs- en designbureau bedenken we jaarlijks verschillende patenten (octrooien) voor onze klanten. Als klant krijgt u de volledige eigendomsrechten over deze uitvinding. Door onze ruime ervaring in dit vakgebied kunnen we je hierin wegwijs maken om de nodige filing te verzorgen (Europees patent vs Internationaal, fiscale voordelen, opbouw claims, indiening, geldigheid, nationale fase, etc)

Elke project vereist andere samenwerkingsmodaliteiten gaande van een gans team tot 1 ingenieur/designer. Ook naar tijdsbesteding moet elk project afzonderlijk worden bekeken, sommige projecten lopen over enkele jaren, anderen dan weer slechts enkele dagen.

Wij creëeren fotorealistische renders waarmee u investeerders kan overtuigen. Indien van toepassing schrijven wij met u een subsidiedossier uit

Renders?? Vertrekkende van een 3D ontwerp kennen we aan de verschillende onderdelen van het product de gepaste materiaaleigenschappen toe. Onze specialisten kunnen informatie van belichting en schaduw toevoegen zodat u niet meer merkt dat het geen echte foto is.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Sign up for our newsletter!We 'll only spam you once every 3 months, we promise 🤞